فهرست عنوان های مطلب
مقدمه
هالوکس والگوس یا انحراف شست پا را میتوان جزو عارضههایی دانست که بخش قابل توجهی از افراد جامعه درگیر آن هستند. با این حال باید عنوان کنیم که متاسفانه اغلب آنها نمیدانند روش درمان و پیشگیری از آن چگونه است. در واقع این عارضه از دوران کودکی کم کم خود را نشان داده و شاخصههای آن خودنمایی میکند. لذا اگر بتوانید مانع از آن شده و نسبت به پیشگیری اقدام کنید، یقیناً در آینده با آن مواجه نشده یا دست کم متحمل هزینههای زیادی برای جراحی نخواهید شد.
به همین جهت است که ما در ادامه روشهای جلوگیری از انحراف شست پا در کودکان را خدمت شما عزیزان ذکر کرده ایم که به کمک آنها میتوانید تا حد زیادی مانع از پیشروی این بیماری در سنین بالاتر شوید. لذا اگر علائم این بیماری را در کودک خود مشاهده کرده یا با توجه به ژنتیک خود، احتمال بروز آن را در او نیز میدهید، توصیه میکنیم که حتماً ما را انتهای این مقاله همراهی فرمایید.
اهمیت جلوگیری از هالوکس والگوس در کودکان
قبل از اینکه بخواهیم به معرفی روشهای جلوگیری از هالوکس والگوس در کودکان، بپردازیم بهتر است ابتدا مروری بر روی این موضوع و ماهیت آن داشته باشیم. در واقع هالوکس والگوس را میتوان جزو عارضههای شایعی دانست که بخش قابل توجهی از افراد جامعه به آن دچار هستند. در این مشکل غالباً انگشت شست پای افراد به سمت سایر انگشتان انحراف پیدا کرده و یک بیرون زدگی در آن ایجاد میشود.
این موضوع میتواند موجب بروز بیماریهایی همچون آرتروز یا مشکلات دیگر در مفصل انگشت شست بشود. از طرفی دیگر بر روی سایر انگشتان فشار وارد کرده و در موارد پیشرفته، درد بالایی را برای فرد مبتلا به همراه خواهد داشت. اگرچه جراحی این مشکلات را برطرف کند، اما باید عنوان کنیم که راهکارهای مختلفی هم برای پیشگیری از آن وجود دارد. در واقع این عارضه پیشروی کندی داشته و در طی سالیان متمادی ایجاد میشود. منشا اصلی پیدایش آن هم از دوران کودکی است. یعنی بخش قابل توجهی از مبتلایان از سنین کودکی، زمینههای ابتلا به این عارضه را به دست میآورند.
به دلیل رشد استخوانها و مفاصل در طی این سن و البته انعطاف پذیری آنها، ریسک بروز این مشکل افزایش پیدا میکند. متاسفانه بیشتر والدین به کفشهای خریداری شده برای کودکانشان یا انجام ورزشهای مختلف در این سن توجهی ندارند. همین عامل هم باعث میشود تا به مرور زمان، دچار قوز شست پا بشوند. این موضوع در بزرگسالی بر روی کیفیت زندگی آنها اثر گذاشته و اثرات نامناسبی را به دنبال دارد. ما در ادامه روشهایی را خدمت شما بیان میکنیم که میتوانید به کمک آنها، مانع از بروز این مشکلات شوید.
روش های کاربردی برای جلوگیری از هالوکس والگوس در کودکان
همان گونه که اشاره کردیم، بخش قابل توجهی از مبتلایان به این عارضه، از سنین ابتدایی ریسک ابتلا به آن را خواهند داشت. عموماً عادتهای نادرست و مسائل ژنتیکی میتواند منشا این موضوع باشد. چنانچه بتوانید در سنین کودکی از بروز این مشکل پیشگیری کنید، یقیناً در بزرگسالی هم به آن دچار نشده یا دست کم بسیار خفیف خواهد بود. چرا که رشد استخوان و مفاصل در سنین کودکی رخ داده و با پیشگیری از آن ، بدون شک در بزرگسالی مشکلات کمتری خواهید داشت. ما در ادامه روشهایی را خدمت شما بیان کرده ایم که میتوانید به کمک آنها، از بروز انحراف شست پا در کودکان جلوگیری کنید.
استفاده از کفش مناسب
استفاده از کفشهای تنگ و پاشنه بلند یکی از رایجترین عوامل محیطی است که میتواند منجر به تشدید هالوکس والگوس در کودکان شود. در واقع کفشهای تنگ، مانع از رشد صحیح استخوانها و مفاصل میشود. همچنین موارد پاشنه بلند باعث میشود تا وزن بدن به بخش جلویی پاها منتقل شود. این موضوع در بدفرمی شکل پاها و بیرون زدگی استخوان مفصل شست پا، نقش چشمگیری خواهد داشت. لذا توصیه میکنیم تا اولویت خود را بر روی استفاده از کفشهایی با فضای آزادتر و بخش زیرین یک دست و نرم قرار دهید.
تحرک با پای پیاده
شاید اندکی تعجب برانگیز باشد، اما باید عنوان کنیم که تحرک با پای پیاده میتواند تا حد زیادی در قرارگیری سریعتر مفصل انگشت شست پا در جایگاه خود نقش داشته باشد. لذا توصیه میکنیم تا به کودک خود اجازه دهید که هرازگاهی با پای پیاده بر روی شن، چمن یا سطوح بدون خطر دیگر پیادهروی کند. این موضوع علاوه بر انتقال یک احساس خوب، میتواند در جلوگیری از هالوکس والگوس هم نقش داشته باشد.
استفاده از ارتز یا نگهدارنده
این روزها نگهدارندههای مختلفی ایجاد شدهاند که میتوانند انگشت شست پا را به بخش بیرونی کشیده و تا حدود زیادی مفصل این انگشت را در جایگاه صحیح خود قرار دهند. حتی بسیاری از افراد برای بهبود هالوکس والگوس، در هنگام خواب هم این نگهدارندهها را قرار میدهند. استفاده از آنها در سنین رشد و به ویژه دوران کودکی، میتواند نتایج بسیار بهتری را به همراه داشته باشد. البته باید این مورد را خاطرنشان کنیم که استفاده از این نگهدارندهها، صرفاً در مواردی توصیه میشود که قوز شست پا به صورت کامل عیان بوده و ریسک تشدید آن وجود داشته باشد.
پد گذاری و نوار پیچی
پدهای مخصوص یکی دیگر از ابزارهای منحصر به فردی بوده که در دهههای اخیر عرضه شده است. این محصول میان انگشت شست پا و انگشت کناری آن قرار گرفته و باعث میشود تا مفصل آن دقیقاً در جایگاه خود قرار گیرد. استفاده مداوم از این پدها میتواند در بهبود و جلوگیری از قوز شست پا کودکان نقش موثری داشته باشد. افزون بر این موارد، شما میتوانید با نوارپیچی انگشت شست، تا حدودی به کاهش درد ناشی از آن و قرارگیری در جایگاه صحیحش کمک کنید.
ورزش و فیزیوتراپی
انجام ورزش و فیزیوتراپی از دیگر راهکارهای موثری است که میتواند به صورت بالقوه در جلوگیری از بروز یا کاهش دردهای ناشی از آن موثر باشد. عموما تکنیکهای مختلفی وجود دارد که شامل ماساژ دادن یا اقدامات اولتراسوند تراپی و فیزیوتراپی است. شما میتوانید به کمک این تکنیکها، تا حد زیادی چسبندگی بافتهای اطراف مفصل را کاهش داده و به قرارگیری صحیحتر آن در جایگاه خود کمک کنید.
سخن آخر
هالوکس والگوس را میتوان جزو عارضههای شایعی دانست که متاسفانه بخش قابل توجهی از افراد جامعه به آن دچار هستند. بسیاری از افراد نمیدانند که میتوان با استفاده از راهکارهای ساده و ارزان قیمت، به سادگی مانع از پیشروی آن شد. ما در این مقاله سعی کردیم تا این روشها را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. با این حال اگر هنوز در این رابطه سوال یا ابهامی دارید، میتوانید از طریق بخش نظرات با ما مطرح فرمایید. همچنین در صورت وخیم بودن انحراف شست پا در شما یا کودکانتان، میتوانید نسبت به جراحی هالوکس والگوس تحت نظر دکتر فرهاد غفاری اقدام فرمایید. ایشان تجربه بیش از 1000 جراحی موفق را در کارنامه خود داشته و به عنوان یکی از برترین متخصصان این حوزه قلمداد می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید هم اکنون با شماره های کلینیک تماس حاصل فرمایید.