فهرست عنوان های مطلب
مقدمه
هالوکس والگوس را میتوان جزو عارضههای شایعی دانست که بخش قابل توجهی از افراد جامعه درگیر آن هستند. در این عارضه، عموماً شست پا به بیرون انحراف پیدا کرده و در دراز مدت میتواند منجر به درد، آرتروز و بی حسی یا عدم تحرک انگشتان افراد شود. به نحوی که به صورت بالقوه بر روی کیفیت زندگی آنها اثر میگذارد. با این حال بخش قابل توجهی از افراد هنوز اهمیت تشخیص زودرس انحراف شست پا و پیشگیری از آن را درنیافتهاند.
در حقیقت باید عنوان کنیم که میتوان با تشخیص به هنگام این عارضه و پیشگیری از آن، تا حد زیادی در تشدید شدن و پیشروی آن جلوگیری کرد. با این وجود بخش قابل توجهی از افراد جامعه در این رابطه آگاهی لازم را ندارند. این موضوع همان چیزی است که ما سعی داریم تا در ادامه این مقاله به آن پرداخته و جنبههای مختلفش را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. لذا اگر خودیا فرزندانتان درگیر قوز شست پا یا همان هالوکس والگوس هستید، توصیه میکنیم که حتماً ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.
آیا می توان از هالوکس والگوس پیشگیری کرد؟
یکی از اصلیترین سوالاتی که ذهن بیشتر افراد را درگیر میکند، امکان یا عدم امکان پیشگیری از این مشکل است. بیشتر افراد بر این باورند که این عارضه یک نوع مشکل ژنتیکی بوده و امکان درمان یا پیشگیری از آن برایشان مقدور نیست. در این رابطه باید عنوان کنیم که عارضه هالوکس والگوس به عنوان مشکلی رایج قلمداد شده و میتوان در سادهترین وجه ممکن از آن پیشگیری کرد. در حقیقت انحراف شست پا به عنوان یک عارضه پیشرونده قلمداد میشود که در طول زمان و بر اثر سبک زندگی نادرست، تشدید میشود.
برای مثال استفاده از کفشهای تنگ و پاشنه بلند، عدم استفاده از آتل، آسیب به پا و انجام ورزشهایی مانند رقص باله میتواند موجب تشدید این عارضه شود. با این حال چنانچه بتوانید از همان ابتدا آن را تشخیص داده و با استفاده از راهکارهای صحیحی نسبت به مقابله و پیشگیری از آن اقدام کنید، یقیناً در بزرگسالی با این مشکل دست و پنجه نرم نخواهید کرد. به عبارت سادهتر میتوان در سادهترین وجه ممکن، از هالوکس والگوس پیشگیری کرد.
اهمیت تشخیص زودرس هالوکس والگوس
بسیاری از افراد، پیشروی بیماری هالوکس والگوس را دست کم میگیرند. به همین جهت است که در مقابل آن، به شیوه ای سهل انگارانه عمل میکنند. این در حالی است که تشخیص زودرس هالوکس والگوس، میتواند نقش بسیار چشمگیری در جلوگیری از پیشرفت آن داشته باشد. در واقع باید عنوان کنیم که این عارضه به مرور زمان ایجاد میشود. لذا زمانی که تغییرات مختلفی در بافت همبند مفصل یا استخوان ناحیه شست پا ایجاد شود، دیگر تغییرش دشوار تر می شود.
لذا هر اندازه که سریعتر آن را تشخیص داده و مانع از پیشروی آن شوید، یقیناً در آینده مشکلات و درد کمتری را برای درمان یا کاهش آن تحمل خواهید کرد. موضوع دیگری که در این میان وجود دارد، رشد پیوسته استخوانها بافتهای اطراف آن در طول زمان است. در واقع بیشتر نشانههای هالوکس والگوس را میتوان در دوران کودکی یا جوانی مشاهده کرد.
چنانچه این علایم جدی گرفته نشده یا برای پیشگیری اقدامی نشود، یقیناً در آینده مشکلات بیشتری را برای فرد به دنبال میآورد؛ چرا که در آن دوره زمانی، بدن انسان در پروسه رشد بوده و بیشتر بافتهای استخوانی آن به مرور شکل نهایی را به خود میگیرند. لذا اگر به موقع این علائم تشخیص داده نشده و نسبت به پیشگیری از آن اقدامی صورت نگیرد، به احتمال زیاد شخص مورد نظر، در آینده نیازمند عمل جراحی هالوکس والگوس خواهد شد.
روش های تشخیص هالوکس والگوس
اصلیترین مشکلی که بیشتر افراد با آن درگیر هستند، نحوه تشخیص هالوکس والگوس است. در واقع اگر بخواهید این مشکل را در مراحل ابتدایی تشخیص دهید، روشهای مختلفی پیش روی شما قرار میگیرد. با این حال برخی راهکارها وجود دارد که میتوانید به کمک آنها، در سریعترین زمان ممکن نسبت به تشخیص این عارضه اقدام فرمایید. اولین موضوعی که میتواند نشان دهنده این عارضه باشد، همان برآمدگی شلغم مانند در بخش خارجی انگشت شست پا است.
در واقع اولین علامتی که میتواند قوز شست پا را به شما نشان دهد، برآمدگی مربوط به آن است. اگرچه این برآمدگی در ابتدا چندان شاخص و چشمگیر نیست، اما تا حدودی میتواند خود را نشان دهد. لذا اگر پای خود را با دوستان یا یکی از اطرافیانتان مقایسه کنید، میتوانید تا حدودی به این برآمدگی پی ببرید. این مورد نخستین زنگ هشداری است که میتواند به شما بگوید در معرض انحراف شست پا قرار دارید.
دومین زنگ هشدار، ضخیم شدن پوست در ناحیه مفصل شست پایتان است. در واقع پوست این ناحیه به دلیل بیرون زدگی و ارتباط بیشتر با کفش، ضخامت بیشتری به خود میگیرد. اگرچه ممکن است در ظاهر بیرون زدگی انگشت پای شما چندان زیاد نباشد. اما به دلیل شکل نا متوازن خود، بیشتر با بخشهای کناری کفش پا ارتباط برقرار میکند.
در حالت عمومی، بدن در مواجهه با این مشکل، تعداد سلول های مرده را افزایش داده و ضخامت این ناحیه را بیشتر میکند. البته ممکن است در اثر برخوردهای مداوم، دچار میخچه پا نیز بشوید. این میخچه در محل مفصل شست پا بیشتر خودنمایی کرده و در اثر بیرون زدگی و البته ارتباط بیشتر این ناحیه با فضای کناری ایجاد میشود.
بی حس شدن انگشتان شست پا، فاکتور دیگری بوده که نشان دهنده بیماری هالوکس والگوس است. در واقع افرادی که دچار این عارضه میشوند، عموماً به دلیل کشیدگی تاندون یا فشارهایی که به آن وارد میشود، دچار بیحسی در انگشت شست پای خود هستند. حتی در صورت تشدید بیماری، امکان خم شدن کامل انگشت از آنها سلب شده یا ممکن است در صورت انجام این کار، درد خفیفی را حس کنند.
هر یک از این موارد میتواند به نحوی نشان دهنده شروع عارضه قوز شست پا بوده و به مرور شما را درگیر مشکلات بیشتری کند. با این حال اگربتوانید به موقع آن را تشخیص دهید، در آینده هزینه و البته درد کمتری را تحمل میکنید. اما اگر آن را دست کم بگیرید، به احتمال زیاد نیازمند جراحی هالوکس والگوس خواهید شد. توصیه میکنیم تا بعد از تشخیص این علایم، به دنبال روشهای پیشگیری از آن بروید که ما در مقاله ” انحراف شست پا در کودکان” به خوبی آنها را خدمت شما عزیزان بیان کرده ایم ایم.
سخن آخر
انحراف شست پا را میتوان به عنوان یکی از عارضههای متداولی دانست که بخش قابل توجهی از مردم جامعه گرفتار آن هستند. با این حال اغلب افراد اهمیت تشخیص زودرس و پیشگیری از این بیماری را نمیدانند. ما در این مقاله سعی کردیم تا مروری بر روی آن داشته و روشهای رایج برای تشخیص زودرس آن را خدمت شما عزیزان بیان کنیم. همچنین اگر انحراف شست پای شما بسیار زیاد است، میتوانید از خدمات جراحی دکتر فرهاد غفاری بهره مند شوید. ما با داشتن بیش از هزاران عمل جراحی هالوکس والگوس موفق ، به عنوان یک تیم سرآمد در این زمینه شناحته می شویم.