فهرست عنوان های مطلب
هالوکس والگوس در افراد مسن
افراد مسن را میتوان جز آن قشری دانست که بخش قابل توجهی از مبتلایان به عارضه هالوکس والگوس یا انحراف شست پا را به خود اختصاص داده اند. در واقع بر مبنای آمار، میزان ابتلا به این عارضه در افراد بالای ۶۵ سال، به مراتب بیشتر از سایر گروههای سنی میباشد. همین عامل میتواند نشان دهنده اهمیت توجه به این موضوع و ارائه راهکارهای مختلف برای درمان و پیشگیری آن باشد.
با این حال بسیاری از مبتلایان، قوز شست پا را دست کم گرفته و به خوبی با عوامل خطر آنها آشنا نیستند. این موضوع همان چیزی است که ما سعی داریم تا در ادامه این مقاله به آن پرداخته و جنبههای مختلفش را خدمت شما عزیزان ذکر کنیم. لذا اگر شما هم به این مشکل دچار بوده یا به دنبال راهکار مناسب برای درمان و جراحی هالوکس والگوس هستید، توصیه میکنیم که حتماً ما را تا انتها همراهی فرمایید.
میزان شیوع هالوکس والگوس در افراد مسن
اولین چیزی که میتواند اهمیت این موضوع را برای شما نشان دهد، بررسی آمار مختلف است. در واقع بر مبنای آمارگیری های صورت گرفته در آمریکا، میزان شیوع هالوکس والگوس در افراد بین ۱۸ تا ۶۵ سال، تنها ۲۳ درصد میباشد. اما این مقدار برای افراد بالای ۶۵ سال، به حدود ۳۵.۷ درصد میرسد. این رشد ۵۰ درصدی میتواند به خوبی نشان دهنده فاکتور سن در افزایش این عارضه باشد. افزون بر این موارد، میزان شیوع آن در خانمها بین ۱۸ تا ۶۵ ساله، حدود ۳۰ درصد است که در رده سنی بالای ۶۵ سال آنها، به مراتب بیشتر از این مقدار خواهد بود.
بر مبنای این آمار میتوان گفت که میزان شیوع قوز شست پا، بسیار بیشتر از آن است که اغلب افراد تصور میکنند. دلیل اصلی آن را هم میتوان استفاده از کفشهای تنگ، ورزشهای نادرست، آسیب به مفصل شست پا و… دانست. دلیل این عارضه هر چیزی که باشد، در نهایت بخش قابل توجهی از افراد را در سن میانسالی درگیر میکند. متاسفانه اکثریت این مبتلایان هم با عوامل خطر آن آشنایی ندارند.
هالوکس والگوس چه خطراتی را برای افراد مسن به همراه دارد؟
برخلاف آن چیزی که بیشتر مبتلایان تصور میکنند، انحراف شست پا عارضه ای بی دردسر و کم تهاجم نیست. اگرچه این مشکل خطر مرگ یا موارد جدی را در پی ندارد، اما میتواند به صورت بالقوه بر روی کیفیت زندگی افراد تاثیر بگذارد. برای مثال این عارضه میتواند در دراز مدت، منجر به مشکلاتی همچون آرتروز شود. در این حالت است که شخص مبتلا، درد بسیار زیادی را تجربه میکند. خشکی مفصل و التهاب کیسه دور آن هم از دیگر مواردی است که می تواند به صورت بالقوه در افزایش درد و متورم شدن ناحیه مورد نظر تاثیر داشته باشد.
فاکتور دیگری که میتواند بیانگر عوامل خطر آن در افراد مسن باشد، کاهش دامنه حرکتی انگشت مذکور و دردناک بودن آن است. این عارضه را عموماً انگشت چکشی گویند. به همین جهت است که افراد مبتلا به آن نمیتوانند انگشت شست پای خود را تکان داده یا در صورت تکان دادن هم دامنه حرکتی آن اندک بوده یا با دردهای بسیاری همراه است. موضوع دیگری که از مشکلات این عارضه به شمار میآید، لمس دردناک ناحیه مورد نظر است.
به گونه ای که در صورت پوشیدن کفش یا تماس با نواحی دیگر، درد فراوانی در این قسمت احساس میشود. همین عامل هم میتواند به صورت بالقوه بر روی کیفیت زندگی افراد اثر بگذارد. از طرفی دیگر تحمل درد برای افراد مسن بسیار دشوارتر از جوانان میباشد. همچنین غالباً افراد مسن ر با مشکلات دیگری همچون درد زانو و سایر مفاصل روبرو هستند. لذا عارضه قوز انگشت شست پا هم میتواند مشکلات آنها را افزایش دهد.
روش های پیشگیری از قوز شست پا در افراد مسن
به دلیل عوامل خطر و البته تاثیرات هالوکس والگوس بر روی زندگی افراد مسن، بیشتر آنها به دنبال روشهایی برای پیشگیری و کاهش عوارض آن هستند. در این رابطه باید عنوان کنیم که بهترین و مناسبترین راهکار جهت پیشگیری از قوز شست پا، استفاده از کفشهای مناسب است. در واقع کفشها به صورت بالقوه بر روی پیشرفت این بیماری و تشدید آن اثر دارند. لذا توصیه میشود تا از کفشهای پهن با کفی طبی استفاده کنید؛ چرا که میزان فشار بر روی ناحیه مورد نظر را کاهش میدهد.
فاکتور دومی که میتواند منجر به پیشگیری یا جلوگیری از پیشرفت انحراف شست پا شود، استفاده از ارتزهای مخصوص آن میباشد که میتوانند به قرارگیری صحیحتر انگشت شست پا در محل خود کمک کنند. این ارتزها قابلیت تنظیم فشار و اندازه را دارند. شما میتوانید آنها را در شب و هنگام خواب استفاده کنید. البته باید به خاطر بسپارید که شانس درمان کامل مشکلتان به وسیله این ابزارها، بسیار اندک هستند. اما میتوانید تا حدی موجب جلوگیری از پیشرفت این بیماری و پیشگیری از آن شوید.
استفاده از داروهای مسکن و لیزر درمانی هم دو روش دیگر برای کاهش دردهای ناشی از این بیماری است. در واقع لیزر درمانی باعث میشود اثرات و دردهای ناشی از قوز انگشت شست پا کاهش پیدا کند. همچنین داروهایی مسکن بدون نسخه و غیر استروئیدی هم باعث میشود که دردهایی ناشی از این مشکل به حداقل حالت ممکن برسد. البته در مواردی که انحراف انگشت تان شدت بالایی داشته باشد، هیچ یک از راهکارهای مذکور نمیتواند جوابگو باشد. در این حالت است که جراحی به عنوان بهترین و مناسبترین راهکار ممکن جهت رفع مشکلات شما قلمداد میشود.
سخن آخر
متاسفانه افراد مسن به دلیل شرایط فیزیکی خود، بیشتر از سایرین در معرض عارضهها و دردهای ناشی از هالوکس والگوس قرار دارند. ما در این مقاله سعی کردیم تا روش هایی برای کاهش درد آن را بیان کنیم. با این حال باید بدانید که در اکثر موارد، روشهای پیشگیری برای افراد مسن چندان موثر نبوده و جراحی هالوکس والگوس میتواند به عنوان گزینه ایده آل قلمداد شود. البته این موضوع به شرطی است که بتوانید جراح مناسبی را برای کار خود انتخاب کنید.
ما در کلینیک دکتر فرهاد غفاری، تاکنون بیش از یک هزار عمل جراحی موفق در زمینه درمان انحراف شست پا داشتهایم. از طرفی دیگر مدارج علمی دکتر غفاری و نظر سایر مراجعان، میتواند به خوبی بیانگر تخصص چندین ساله ما باشد. چنانچه شما هم تمایل دارید تا انحراف شست پای خود را به بهترین وجه ممکن برطرف کنید، میتوانید هم اکنون با همکاران ما در کلینیک تماس حاصل فرمایید.